Neuro Linguïstisch Programmeren

WAT IS NLP

NLP staat voor Neuro Linguistisch Programmeren. Met NLP leer je hoe je door middel van taal en communicatie invloed krijgt op onbewuste breinprocessen. Zo kun je NLP gebruiken om je beter te leren voelen, beter te leren communiceren of betere strategieën te maken voor het werk dat je uitvoert.

Toen NLP in de jaren 70 bedacht werd door Richard Bandler en John Grinder ontdekten zij dat er een aantal bekende succesvolle therapeuten waren. Deze therapeuten, Virginia Satir, Fritz Perls en Milton Erickson probeerden hun studenten de methodes te leren die ze zelf gebruikten, maar zonder succes. Richard Bandler en John Grinder ontdekten dat er een overeenkomst was in de communicatie van deze drie bekende therapeuten en bedachten een manier om dit in kaart te brengen.

Zo ontstond NLP als methode om zeer snel en effectief resultaten te bereiken in therapie sessies. In de loop der tijd zijn er steeds meer succesvolle mensen gemodelleerd waaronder succesvolle zakenlieden, yogi’s sjamanen en tal van andere therapeuten. Intussen is NLP uitgegroeid tot een methode die wereldwijd gehandhaafd wordt in therapie sessies en het zakenleven.

De Nlp opleiding die ik gevolgd heb is bij Joost van der Leij , NLP opleiding Tiouw in Amsterdam. Joost van der Leij is opgeleid door de grondlegger van NLP, dr. Richard Bandler, zelf een NLP Master Trainer, één van de wereldwijd zeer selecte groep trainers, gecertificeerd vanwege de hoge kwaliteit van NLP van zijn studenten. Dit betekent voor mijn praktijk dat ik altijd op de hoogte ben van de nieuwste ontwikkelingen op NLP gebied en het logo van “The Society of NLP” mag gebruiken. Tevens ben ik aangesloten bij de NLPKring Deze heeft een beroepscode en een klachtenregeling.

NLP Coaching

NLP Coaching is gebaseerd op alle succesvolle NLP technieken die de afgelopen 40 jaar ontwikkeld zijn. Tijdens NLP coaching gaan we samen aan de slag om je inzicht te geven in de manier waarop jouw brein al jouw informatie verwerkt. Zo kom je er tijdens coaching achter wat voor jou de ideale manier is om dingen te veranderen. Als NLP coach speel ik daar op in door je technieken te leren die precies voor jou geschikt zijn op een manier die voor jou goed werkt.

NLP coaching duurt in de meeste gevallen niet langer dan drie sessies. In de eerste sessie leer je de basis NLP technieken die je nodig hebt om te leren grip te krijgen op je emoties. Met deze technieken ben je vervolgens zelf in staat om in je leven allerlei zaken op een andere manier te beleven. Het belangrijkste wat ik je wil leren is om op een andere manier naar je emoties te kijken en deze anders te leren voelen.

In de tweede sessie: Ervan uitgaande dat het allemaal goed gewerkt heeft gaan we in de tweede sessie aan de slag met het uitbouwen van je zelfvertrouwen en hoe je tijd beleefd om ervoor te zorgen dat de goede resultaten van de afgelopen periode in de komende weken, komende maanden en komende jaren ook goed blijft gaan.

De derde NLP coaching sessie is meestal een controle sessie. Waarin we samen nalopen wat nog nodig is om je leven verder in te vullen zoals je dat wilt.