Facebook nieuws

25th of juni 2019 04:03 PM Link
AutorijANGST oplossen??
Dat persoonlijke coaching effectief is tegen rijangst en dé aanrader wanneer tijd en privacy belangrijk voor je zijn is me deze week wel weer heel duidelijk geworden. In slechts 2 sessies persoonlijke coaching is een RijAngst Fobie van meer dan 10 jaar “spontaan” verdwenen.

Als je altijd voorheen prima in de auto over de snelweg van A naar B kon rijden is het ontzettend frustrerend wanneer je dat zomaar opeens niet meer gaat. Rijangst ontstaat ineens en heeft daarom de potentie om simpel en vrij eenvoudig in één keer te worden opgelost.

Je kunt niet uitstaan dat je iets wat je jaren goed kon, ineens niet meer durft. Je piekert je suf en wordt kwaad op jezelf. Zodra je denkt aan rijden op de snelweg speelt zich in je hoofd een horrorscenario af en wordt je overvallen door angst.

Einstein wist het al: ‘De belangrijkste problemen kunnen niet worden opgelost binnen hetzelfde kader waarin ze gecreëerd zijn’. Zoals je vliegangst beter niet oplost in een vliegtuig, los je rijangst niet op in een auto.

Maar wél in de rustige setting van een aangename fauteuil in een sfeervolle ruimte, zonder psychische druk van een AUTO die klaarstaat om DIRECT mee te gaan rijden.

“RIJANGST ZIT TUSSEN JE OREN”.

Autorijden, dat kun je al en dat hoef je niet meer te leren. Jouw angst zit tussen jouw oren en daar dient het ook veilig te worden opgelost.

Wat heb ik toch een geweldig vak, om mensen die zo “vastgelopen” zijn in diverse problematiek, zo snel en effectief hun levensgeluk weer terug te geven. .

https://unchainyourbrain.nl/
.....“Na de eerste sessie heerlijk uit eten geweest met een vriendin in een straal van slechts een klein half uurtje met de auto, het eten was geweldig lekker, auto rijden viel zo mee alsof het gewoon was. Na de tweede sessie toch eindelijk maar gaan winkelen en even naar de andere kant van Nederland, omdat ik daar al zolang bij vrienden niet meer geweest was. Heerlijk, dat het gewoon weer kan!!”
Message image
20th of juni 2019 05:57 PM Link
Angst laten verdwijnen, snel een Depressie oplossen, Emotionele achtbanen achter je laten, Woede neutraliseren??

Makkelijker gedaan dan gezegd! Wetenschappelijk onderzocht.

Het probleem met Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) is dat het gemakkelijker gedaan is dan gezegd. Met andere woorden: NLP correct uitleggen is een stuk lastiger dan NLP doen. Om die rede hier een korte uitleg over hoe je met NLP in je leven zoveel meer bereikt.

Tot voor kort konden wetenschappers alleen bewijzen dat het gebrek aan negativiteit gezond voor je is. De schadelijke effecten van stress, angst of een depressie zijn nagenoeg bekend. Het was alleen moeilijk om aan te tonen dat positiviteit ook echt voordelen biedt. Tot voor kort althans, want de afgelopen tijd is op zes verschillende gebieden wetenschappelijk aangetoond dat positivisme gezond is:

1.Het placebo-effect. Wanneer je een snoepje neemt en tegen jezelf zegt dat het ervoor zorgt dat je er beter van wordt, dan is er een groep mensen die daar daadwerkelijk van opknapt. Het is geen probleem als je weet dat het om het placebo-effect gaat, want het placebo-effect werkt net zo goed wanneer je weet dat het om een placebo gaat. Een groot aantal reguliere medicijnen werkt beter wanneer je ervan uitgaat dat de medicijnen bij jou op magische wijze veel beter werken dan je ervan zou mogen verwachten.

2.Positief denken. Of beter gezegd: zorgen dat je je goed voelt, mooie en inspirerende beelden in je hoofd haalt en positieve gedachten hebt. Niet alleen heb je geen schade door de stress van het vecht/vlucht reactiepatroon, maar je stimuleert er het rust en verteerpatroon mee dat veel gezonder is.

3.Meditatie. Met meditatie raak je in trance en die trance blijkt een enzym op te wekken dat de telomeres in onze cellen beschermt. Telomeres zijn een soort telraampjes die bijhouden wanneer een cel te oud is geworden en moet afsterven. Hoe langer het telraampje beschermd blijft, hoe jonger je blijft en hoe ouder je wordt.

4.Vertrouw mensen. Eenzaamheid is zeer schadelijk voor de gezondheid. Wanneer je met vertrouwen en liefde de juiste mensen tegemoet treedt dan voorkom je onnodige schade en trigger je allerlei processen die je gezonder maken. Kortom, kom meer onder de mensen.

5.Hypnose. Het brein is in staat om in hypnose op een bijzondere manier psycho-somatische problemen op te lossen. Het werkt niet bij iedereen, maar de groep bij wie het wel werkt is zo groot dat hypnose in steeds meer reguliere omgevingen ingezet wordt.

6.Weet waarvoor je leeft. Mensen die gedreven zijn en die een roeping in hun leven hebben, blijven langer gezond en leven ook langer. Dus, zorg dat je een plan voor je leven hebt.

Het kan aan mij liggen, maar wanneer ik over deze zes gebieden lees, dan komt het op mij toch erg over alsof het over NLP gaat. Elke keer dat ik met NLP een klinische depressie in korte tijd laat verdwijnen, zeggen de betrokken artsen dat het om het placebo-effect gaat, of dat het toeval is? Positief denken staat centraal binnen NLP.. De trance die je met hypnose bereikt, is praktisch dezelfde trance die je met meditatie krijgt. Door met NLP excellent te leren communiceren, ga je veel beter met andere mensen om (en al helemaal wanneer je dit combineert met de persoonlijkheidsleer van het Enneagram). NLP is de meest geavanceerde vorm van hypnose. En tenslotte leer je met NLP en tijdslijnen om een dertig jarenplan op te stellen waarmee je richting aan je leven geeft. Kortom, het is gezond en verstandig om aan NLP te doen.

Snel een beter gevoel, grip op je emoties, rust in je leven?
Voor meer informatie kijk opwww.unchainyourbrain.nl of bel 06-28886657
Message image
14th of juni 2019 02:19 PM Link
Je problemen los je eenvoudig op met behulp van hypnose!

Hypnose of trance brengt grote voordelen met zich mee. Bijna iedereen vindt het een geweldige ervaring om gehypnotiseerd te worden, omdat de meeste mensen de diepe ontspanning die bij hypnose zit ingebakken goed kunnen gebruiken. Veel mensen ervaren hypnose als een heerlijk ontspannen gevoel.

Wat belangrijker is, is dat wanneer mensen onder hypnose zijn, zij minder worden afgeleid door de omgeving en meer beheersing krijgen over de werking van hun brein. Je slaapt of droomt dus niet, maar bent gewoon aanwezig. Je hoort wat er tegen je gezegd wordt. Positieve emoties voelen sterker. Het wordt gemakkelijker om levendig te visualiseren. En mensen stoppen met piekeren. Maar de werkelijke kracht van hypnose ligt erin dat het een snellere en directere benadering is van het leerproces van het brein.

Slaap lekker vannacht!!
Lees meer op deze site..
https://unchainyourbrain.nl/index.php/diensten/hypnose
Message image
10th of juni 2019 11:19 AM Link
Wil je je snel een beter voelen? Doorbreek negatieve patronen!
Een slecht gevoel snel kwijtraken is gemakkelijker dan je denkt.
Ik help je met Neuro Linguïstisch Programmeren snel van je nare gevoel af.

Voor de meeste mensen is het moeilijk om precies aan te geven wat zij nu voelen. Vaak worden door andere mensen hier labels op geplakt. Dit helpt niet. Net zoals bijvoorbeeld bij psychotherapie waar alles herbeleeft wordt, komen de problemen ook vaster te zitten door allerlei labels op het probleem te plakken.

Beter is het om bij je gevoel te blijven. Je voelt je niet goed. En of het nou het een of het ander is dat maakt weinig uit. Om duidelijk te maken hoe je heel eenvoudig m.b.v. NLP technieken je weer snel beter gaat voelen, kijk op de onderstaande site.www.unchainyourbrain.nl

Vaak vragen mensen mij ook wat het woordje Linguïstisch betekent, dat betekend taal. Om een voorbeeld van verkeerd taalgebruik te geven, hier het woordje NIET. Hoe gaat ons brein om met het woordje "niet".
Als iemand in de problemen zit dan krijgt hij vaak tal van adviezen van vrienden, familie en kennissen. Deze adviezen zijn vaak slecht geformuleerd waardoor iemand die zich al slecht voelt zich nog slechter gaat voelen. Natuurlijk heeft iedereen het beste voor met iemand die in de problemen zit, maar door een goede boodschap met de verkeerde woorden te brengen, wordt het tegendeel bereikt.

Een voorbeeld dat ik vaak hoor, is: "Joh, maak je niet druk, zo erg is het niet.". Ons brein heeft moeite om het woordje "niet" te begrijpen. Denk maar eens niet aan de aankomende zomervakantie. Dat is nu ik het noem opeens een stuk moeilijker geworden. Hierdoor hoort iemand in het bovenstaande voorbeeld vooral "maak je druk, want zo erg is het", een slechte manier om iemand op te beuren.
Vragen of op zoek naar antwoorden?

Bel of mail me gerust!
tel: 06-28886657
saskia@unchainyourbrain.nl
www.unchainyourbrain.nl
9th of juni 2019 10:16 AM Link
Morgen weer een nieuwe tip van de week, dus let op morgen!
Uit onderzoek is gebleken dat mensen die een positieve en gelukkige levensinstelling hebben een aantal gewoonten met elkaar gemeen hebben.

De afgelopen en komende weken plaats ik deze gewoonten als tips en benoem 1 voor 1 waar nodig eventuele verdere uitleg.
Nu is het natuurlijk niet zo dat iedereen die een positieve levensinstelling heeft zich al deze tips en gewoonten eigen heeft gemaakt. En dat hoeft ook niet!

Met andere woorden, als je ook een gelukkige en positieve levensvisie wilt hebben, hoef je je echt niet al deze tips en gewoonten je eigen te maken...

Maar het helpt wel om je hierin te trainen. En om gewoonten die je lastiger vindt juist wel te gaan oefenen ..

Zie deze tips als leidraad, als geheugensteuntje, als oppepper voor als het even wat minder lekker gaat. En voor je het weet merk je ineens op dat je lekkerder in je vel zit en dat je wellicht ongemerkt jezelf steeds meer van deze mooie gewoonten hebt aangemeten!
Fijne Pinkster...

meer info? https://unchainyourbrain.nl/
Message image
5th of juni 2019 01:04 PM Link
Heb je last van Angst?
Wil je van je Negatieve Gevoel af?
Zit je in een Depressie,
Blijf je maar in je Emoties hangen?
Heb je vaak een Kort Lontje?

En wil je van deze gevoelens af?

Makkelijker gedaan dan gezegd! Wetenschappelijk onderzocht.

Het probleem met Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) is dat het gemakkelijker gedaan is dan gezegd. Met andere woorden: NLP correct uitleggen is een stuk lastiger dan NLP doen. Om die rede hier een korte uitleg over hoe je met NLP in je leven zoveel meer bereikt.

Tot voor kort konden wetenschappers alleen bewijzen dat het gebrek aan negativiteit gezond voor je is. De schadelijke effecten van stress, angst of een depressie zijn nagenoeg bekend. Het was alleen moeilijk om aan te tonen dat positiviteit ook echt voordelen biedt. Tot voor kort althans, want de afgelopen tijd is op zes verschillende gebieden wetenschappelijk aangetoond dat positivisme gezond is:

1.Het placebo-effect. Wanneer je een snoepje neemt en tegen jezelf zegt dat het ervoor zorgt dat je er beter van wordt, dan is er een groep mensen die daar daadwerkelijk van opknapt. Het is geen probleem als je weet dat het om het placebo-effect gaat, want het placebo-effect werkt net zo goed wanneer je weet dat het om een placebo gaat. Een groot aantal reguliere medicijnen werkt beter wanneer je ervan uitgaat dat de medicijnen bij jou op magische wijze veel beter werken dan je ervan zou mogen verwachten.

2.Positief denken. Of beter gezegd: zorgen dat je je goed voelt, mooie en inspirerende beelden in je hoofd haalt en positieve gedachten hebt. Niet alleen heb je geen schade door de stress van het vecht/vlucht reactiepatroon, maar je stimuleert er het rust en verteerpatroon mee dat veel gezonder is.

3.Meditatie. Met meditatie raak je in trance en die trance blijkt een enzym op te wekken dat de telomeres in onze cellen beschermt. Telomeres zijn een soort telraampjes die bijhouden wanneer een cel te oud is geworden en moet afsterven. Hoe langer het telraampje beschermd blijft, hoe jonger je blijft en hoe ouder je wordt.

4.Vertrouw mensen. Eenzaamheid is zeer schadelijk voor de gezondheid. Wanneer je met vertrouwen en liefde de juiste mensen tegemoet treedt dan voorkom je onnodige schade en trigger je allerlei processen die je gezonder maken. Kortom, kom meer onder de mensen.

5.Hypnose. Het brein is in staat om in hypnose op een bijzondere manier psycho-somatische problemen op te lossen. Het werkt niet bij iedereen, maar de groep bij wie het wel werkt is zo groot dat hypnose in steeds meer reguliere omgevingen ingezet wordt.

6.Weet waarvoor je leeft. Mensen die gedreven zijn en die een roeping in hun leven hebben, blijven langer gezond en leven ook langer. Dus, zorg dat je een plan voor je leven hebt.

Het kan aan mij liggen, maar wanneer ik over deze zes gebieden lees, dan komt het op mij toch erg over alsof het over NLP gaat. Elke keer dat ik met NLP een klinische depressie in korte tijd laat verdwijnen, zeggen de betrokken artsen dat het om het placebo-effect gaat, of dat het toeval is? Positief denken staat centraal binnen NLP. De trance die je met hypnose bereikt, is praktisch dezelfde trance die je met meditatie krijgt. Door met NLP excellent te leren communiceren, ga je veel beter met andere mensen om (en al helemaal wanneer je dit combineert met de persoonlijkheidsleer van het Enneagram). Kortom, het is gezond en verstandig om aan NLP te doen.

Snel een beter gevoel, grip op je emoties, rust in je leven?
Voor meer informatie kijk op www.unchainyourbrain.nl of bel 06-28886657
Message image
28th of mei 2019 07:45 AM Link
Tip van de week: Praat aardig over anderen..

Het kan verleidelijk zijn om bijvoorbeeld op het werk bij de koffiemachine te roddelen over andere mensen, maar op een negatieve manier over anderen praten is alsof je een bad neemt in negatieve emoties...

Probeer in plaats daarvan om voortaan alleen nog maar positieve, aardige woorden te zeggen over andere mensen. Daarmee help je jezelf ook positief te denken!

Bovendien, probeer het maar eens uit vandaag, voel je je echt beter als je iets positiefs zegt over een ander, dan wanneer je iets negatiefs zegt!

Dus voor vandaag: praat alleen maar positief over andere mensen! En als je merkt dat je toch iets negatiefs hebt gezegd, voeg daar dan meteen een aardige opmerking aan toe!

Fijne dag vandaag!
https://unchainyourbrain.nl/
Message image
23rd of mei 2019 10:48 AM Link
Maak je je zorgen over de toekomst en kan je iets aan dat piekeren doen? JA!
Stoppen Met Piekeren?? Simpel! Dàt kan. Zómaar!

Mede door de economische situatie en andere negatieve berichten uit de media laten mensen zich inspireren om een zo rampzalig mogelijk beeld te maken van wat er allemaal mogelijk zou zijn. Of … pieker jij juist vanwege werk gerelateerde problemen. Of is het je relatie waar je maar over blijft malen. Het resultaat is dat je je onzeker en naar voelt zodra je aan de toekomst denkt. Het is goed om je te realiseren dat deze rampenvoorstelling van de toekomst niets anders is dan een illusie.

Ten eerste is het bijna onmogelijk om exact te voorspellen wat er gaat gebeuren in de toekomst. Je kunt op basis van gebeurtenissen van de afgelopen tijd wel een soort schatting maken van wat er gaat gebeuren de aankomende tijd, maar je weet het nooit helemaal zeker. Het blijft altijd gissen en fantaseren. Als je dan toch aan het gissen en fantaseren bent, kun je beter je brein trainen een zo mooi mogelijk beeld te fantaseren over de toekomst. Als je dat doet heb je meer kans dat je vervolgens ook de acties gaat ondernemen die bij het mooie toekomstbeeld horen en voor je het weet wordt de kans groter dat dit positieve toekomstbeeld werkelijkheid wordt.

Ten tweede is het goed om dat wat er gaat gebeuren los te leren koppelen van emoties. Als het een tijdje tegenzit in ons leven hebben we al snel de neiging om onszelf te identificeren met de situatie en te gaan denken dat het volkomen terecht is om ons slecht te voelen. Binnen NLP gaan we er vanuit dat iedereen diep van binnen vredig, ontspannen en liefdevol is. Dit is dan ongeacht de situatie waarin je je bevindt. Dus ook al komt er een periode aan waarin het allemaal een beetje tegen zit, dan kun je jezelf nog steeds trainen om je goed te blijven voelen. Dit is niet altijd makkelijk, maar als je er dagelijks in traint om je goed te voelen door bijvoorbeeld NLP technieken toe te passen dan word je er vanzelf steeds beter in.
Voor meer informatie klik nu op onderstaande link of bel me voor meer informatie 06-28886657
https://unchainyourbrain.nl/
Slaap lekker allemaal!! òf lig je de hele nacht te woelen??
Message image
19th of mei 2019 02:27 PM Link
Hoe ga je om met je ANGST en ONZEKERHEID.

Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) kent vier centrale thema's. Deze vier thema's zijn:
1. Goed omgaan met gevoel zodat je het grootste gedeelte van de tijd je goed voelt.
2. Goed omgaan met het verleden zodat je zelden of nooit tijd verpest door terug te denken aan nare momenten van vroeger en je juist focust op de goede momenten uit je
verleden om je goed te voelen.
3. Goed omgaan met de toekomst zodat je zelden of nooit tijd verpest met je zorgen maken over zelf verzonnen toekomstscenario's waarvan je geen idee hebt of ze ooit werkelijkheid zouden kunnen worden. In plaats daarvan verbeeld je je een toekomst waarin je ziet dat je vanuit
kracht, rust en zelfvertrouwen moeilijke situaties en mensen goed oplost.
4. Goed omgaan met gedachten zodat je stopt met piekeren en in plaats daarvan gedachten hebt waar je vrolijk van wordt.

Zoals je kan begrijpen zijn deze vier basisthema's cruciaal voor het oplossen van problemen rond angst en onzekerheid.

Wanneer je je ontspannen voelt, is er geen onzekerheid.
Wanneer je nooit meer terugdenkt aan stomme gebeurtenissen uit het verleden dan is er ook geen angst voor herhaling. Wanneer je ziet dat je met kracht, ontspanning en zelfvertrouwen problemen in de toekomst oplost, dan geeft dat rust. En van piekeren wordt niemand wijzer. Dus wanneer je daarmee stopt dan helpt dat enorm.

Hierbij is het goed om aan te tekenen dat bij een juist gebruik van NLP, zoals ik dat doe, er geen sprake is van wishful thinking zoals je zo vaak elders ziet. Mijn insteek is om ervoor te zorgen dat je goed omgaat met negativiteit zodat je je goed voelt ook al zijn de omstandigheden negatief. Het heeft geen zin om te doen alsof alles koek en ei is. Want zodra de werkelijkheid dan anders blijkt te zijn, hebben mensen nooit geleerd om daar goed mee om te gaan.

Vandaar dat mijn aanpak van angst en onzekerheid zo goed werkt. Goed leren omgaan met negativiteit is veel belangrijker dan doen alsof alles alleen maar positief is.
Snel een beter gevoel of vrij van angst? Bel me gerust voor meer informatie of klik nu op de volgende link https://unchainyourbrain.nl/
Message image
16th of mei 2019 09:10 AM Link
Tip van de week:

HOE CREËER JE STRESS??
Wees eerlijk!

Dit keer een korte tip van de week maar desalniettemin wel zeker eentje van belang en gemakkelijk te realiseren....

Iedere keer dat je liegt zal je stressniveau toenemen en je zelfrespect een klein beetje afbrokkelen. Daar komt nog bij dat als anderen erachter komen dat je liegt, dit je persoonlijke en zakelijke relaties zal schaden!

Aan de andere kant is het zo dat als je eerlijk bent en je de waarheid spreekt dit je mentale gezondheid een boost zal geven en hierdoor zullen anderen een groeiend vertrouwen in je hebben!

Last van stress door andere oorzaken? En wil je daar graag van af? Kijk op de website voor meer informatie!

Fijne dag vandaag!

https://unchainyourbrain.nl/
Message image
10th of mei 2019 10:52 PM Link
Stress?
Piekeren?
Spanningshoofdpijn?
Burn-out...

Zorg voor een opgeruimde omgeving /een opgeruimd hoofd

Vol hoofd!!!
… “ik ben een ontzettende piekeraar, mijn hoofd zit vaak vol met onzinnige dingen, waardoor ik nergens meer zin in heb, ook heb ik heel vaak hoofdpijn, vooral als ik in drukke situaties ben geweest (bijv. vergaderingen op het werk) ben ik helemaal uitgeblust als ik thuiskom, terwijl ik nergens geen last van heb op een feestje bij vrienden of familie. Hoe kan ik hier zelf iets aan doen om mijn hoofd leeg te maken? Of zijn er andere manieren om te ontspannen (bijv. bepaalde oefeningen)?”…

Herkenbaar???

Fysieke klachten krijg je van te veel aan je hoofd, piekeren is een van de meest voorkomende aanleidingen voor hoofdpijn en het heet dan ook spanningshoofdpijn, vaak resulterend in Stress of in een Burn-out! Typerend daarbij is vaak ook dat op ontspannen momenten, zoals in het weekend of tijdens een feestje, je nergens last van hebt.

Rommel om je heen zorgt ervoor dat alle energie uit je wordt gezogen, terwijl je gevoelens van chaos hiervoor in de plaats krijgt. Rommel is een vaak niet-herkende bron van stress, die tot uiting kan komen in de vorm van angst, frustratie, afleiding en zelfs schuldgevoelens.

Geef je huis en kantoor dus een frisse schoonmaakbeurt, verwijder overtollig papier en prullaria, ruim digitale bestanden op, net zoals alle andere ‘spullen’ die alleen ruimte in nemen, zowel in je fysieke omgeving als in je gedachten.

Stressklachten zijn vaak de oorzaak van uitval door ziekte, dus tijd om op te houden met piekeren en ook hier letterlijk ruim schip te maken. Met behulp van de juiste coaching, je gedachten leeg te maken of zo te veranderen dat piekeren niet meer lukt, help ik je van je stress, je “ vol hoofd gevoel” af. Meer info over dit onderwerp, www.unchainyourbrain.nl

En daarna...
Message image
7th of mei 2019 01:28 PM Link
Zit je slecht in je vel?
GA SPORTEN!

Sporten geeft de gezondheids-bevorderende chemicaliën in je hersenen, zoals serotonine, dopamine en noradrenaline, een positieve boost die effecten van stress en symptomen van depressiviteit kunnen neutraliseren.

Zie sporten niet alleen als een medisch instrument om gewicht te verliezen, ziekten te voorkomen en langer te leven (allemaal voordelen die zich hierdoor zullen voordoen), maar probeer sporten ook te zien als een instrument om je geestelijk vrijwel direct beter te voelen, stress te verminderen en je gelukkiger te voelen!

Ook al voel je je slap, energieloos, niet lekker of heb je een rot dag gehad en heb je eigenlijk zin om gewoon op de bank te gaan liggen in plaats van te sporten, vraag jezelf dan eens af: voel ik me ECHT prettiger, fitter, fijner en trotser op mezelf als ik blijf liggen? Hoe voel ik me als ik gesport heb? Zou ik me dan hetzelfde voelen als nu? Welke keuze ga ik dan nu maken?

Het maakt niet uit wat voor sport je doet, als je je lichaam maar op de een of andere manier in actie zet. Of het nu hardlopen, krachttraining of Yoga is....het resultaat dat je achteraf voelt is hetzelfde...!

Fijne actieve dag vandaag!

Snel een beter gevoel, last van stress of onzekerheid? Klik nu op onderstaande link voor ‘t gratis rapport!

https://unchainyourbrain.nl/ https://unchainyourbrain.nl/gratis-rapport/
Message image
3rd of mei 2019 01:45 PM Link
Is eten belangrijk voor hoe je je voelt? Ja!! Veel mensen eten/ snacken/snoepen uit stress en frustratie. Werkt vaak prima op dat moment. Alleen beseffen ze dan vaak nog niet dat ze zich daarna nog slechter gaan voelen.

Wat je eet heeft direct invloed op je stemming en je energieniveau, zowel voor de korte als de lange termijn. Goed eten kan je lichaam en geest in een gefocuste, vrolijke stemming brengen, terwijl geraffineerd junkfood je eerder traag en gevoelig voor chronische ziekten zal maken.

Wat je kan helpen om meer te genieten van je eten, is om gebruik te maken van vrolijke keuren en om het geheel leuk op te dienen!
Gebruik zoveel mogelijk verse producten die je zelf snijdt. Geniet van de geur die dan vrij komt, van de kleurensamenstelling die je creëert, van het geluid van de verschillende producten als je ze bereidt en geniet gewoon van het moment...

Dus: gezond eten, betere energie, lekkerder in je vel, goed gevoel!
EAT GOOD, LOOK GOOD, FEEL GOOD!

Voor snel een beter gevoel, en vrij van stress?? https://unchainyourbrain.nl/
Message image
25th of april 2019 02:16 PM Link
Waarom zijn jouw vrienden/vriendinnen zo belangrijk voor je?

Positieve relaties zijn de sleutel naar geluk. Zorg er dus voor dat je tijd maakt om vrienden, familie en anderen bij wie je je goed voelt te bezoeken.

Waarom die contacten zo belangrijk zijn, is omdat je wanneer je je goed voelt je endorfine aanmaakt. Deze stof is een van de belangrijkste FEEL GOOD stofjes die je zelf aanmaakt!!

Endorfine roept meestal associaties op met pijn of genot, zoals het eten van een chocolade, maar de werking van endorfine is veel ruimer. Het endorfine systeem moduleert meer dan 100 lichaamsfuncties. Zo zorgt endorfine voor vrijgave van dopamine en insuline en vermindert ze allergische reacties en voedselovergevoeligheden. Endorfine is het snelst werkende antistress hormoon, het is een natuurlijk antidepressivum en een natuurlijke angstremmer. Endorfine beschermt ons bovendien tegen ouderdomsverschijnselen en kanker. Deze stof speelt een belangrijke rol in socialisatie, leerprocessen en zingeving van het leven. Mensen met een verminderde endorfine gevoeligheid ervaren vaak dat ze iets te kort komen in het leven. Dit gevoel compenseren ze bijvoorbeeld door meer te eten, harder te werken of drugs te gebruiken. Zo hopen ze het “lege” gevoel te verzachten.

Dus koester sociale relaties..
Geeft vandaag iemand eens een knuffel en voel wat je ervoor terug krijgt!!

Heb je moeite om je goed te voelen en kom je daar zelf niet verder mee? Kijk dan gerust op mijn site hoe je je snel weer beter kunt gaan voelen! https://unchainyourbrain.nl/
Message image
21st of april 2019 09:24 PM Link
Waarom luister je naar de mening van een ander?
Realiseer je dat je niet andermans toestemming nodig hebt!

Het is erg belangrijk om je eigen dromen en wensen na te jagen, zonder dat ‘neezeggers’ je in de weg staan.
Het kan fijn zijn om andermans mening te weten, maar blijf handelen naar wat je hart je ingeeft en raak niet van de koers door eventuele goedkeuring die van anderen moet komen.

Ook al zeggen anderen dat het gek is wat je wilt, of dat je het niet kunt, of dat het te hoog gegrepen is of...ze lachen er om...
Bedenk dan dat je andermans goedkeuring niet nodig hebt om je dromen na te jagen of om je kwaliteiten te laten groeien! Je hebt alleen je eigen goedkeuring nodig!

Great things always begin from the inside!

Leef je eigen leven zorg dat je niet geleefd wordt en heb je moeite om voor jezelf te kiezen kijk gerust op deze site: https://unchainyourbrain.nl/ om ervoor te kiezen hoe je je eigen leven leeft!! Hoe ga jij om met onzekerheid??

Wat ga jij doen? Waar kies jij voor?
Fijne paasmaandag morgen!!
Message image
17th of april 2019 12:13 PM Link
GEDACHTEN!! Ben je teveel bezig met de toekomst of het verleden??

Sta jezelf toe om dat wat je doet, wat het ook is, te doen met je volle aandacht! En neem de tijd om echt in het huidige moment te zijn. Voorkom ook dat je negatieve gebeurtenissen uit het verleden opnieuw blijft afspelen in je hoofd, of dat je je zorgen maakt over de toekomst: dat is verspilde energie!

Beleef bewust datgene wat er zich nú in je leven afspeelt!
Hoe vaak gebeurd het je wel eens dat je ongemerkt je eten hebt weggewerkt..? Zonder werkelijk te hebben geproefd, bewust te hebben gekauwd of de geur ervan te hebben opgesnoven?

Of hoe vaak is het je overkomen dat je aan het autorijden was en je ineens dacht: "Huh?! Ben ik hier al??"
Weet je hoe veel minuten, uren, dagen, misschien wel weken van je leven daardoor ongemerkt voorbij zijn gegleden en die nooit meer terug komen...? Zonde toch..?!

Ik daag je uit om vandaag alles bewust te doen: lopen, ademen, kijken, proeven, ruiken, praten, beleven, nadenken...
En ervaar dan eens wat dit met je gedaan heeft!
Fijne dag!

Heb je moeite om te genieten van je dag, omdat je vaak terug denkt aan het verleden, bezig bent met de toekomst of veel piekert??? Kijk dan eerst op mijn website en lees hoe gemakkelijk je daar wat aan kunt veranderen. www.unchainyourbrain.nl
Message image
16th of april 2019 01:33 PM Link
Nieuws.... Hiep Hiep Hoera!!

Succes moet je vieren! Vandaag 5 jaar geleden startte ik met Unchain Your Brain.

Met veel dankbaarheid, trots en plezier kijk ik terug op de afgelopen periode. Ik mocht vele mensen helpen met coaching, workshops, enneagram onderzoek, loopbaanconsulten, relatietherapie, oplossen van diverse angsten etc… en ervaar ik dit werk als een groot voorrecht. Eigenlijk is het geen werk. Ik zie met veel vertrouwen uit naar de komende jaren!

Saskia
Message image
12th of april 2019 11:32 AM Link
Bij veel WERKENDE moeders is de DRUK vaak te hoog.

Je bent vaak MOE, hebt moeite om je te focussen, GESTRESST, burn out of overspannen?

Je ziet het vaak niet meer zitten en heb je het gevoel dat je in een sleur beland bent. En je merkt dat je het daardoor (vaak) privé ook niet lekker gaat.

Wil je snel een beter gevoel, dan moet je deze negatieve patronen doorbreken! Een slecht gevoel snel kwijtraken is gemakkelijker dan je denkt. Wij helpen je met Neuro Linguïstisch Programmeren snel van je nare gevoel af.

Voor de meeste mensen is het moeilijk om precies aan te geven wat zij nu voelen. Vaak worden door andere mensen hier labels op geplakt. Dit helpt niet. Net zoals bijvoorbeeld bij allerlei therapieën waar alles herbeleeft wordt, dan komen de problemen ook vaster te zitten door allerlei labels op het probleem te plakken.

Beter is het om bij je gevoel te blijven. Je voelt je niet goed. En of het nou het een of het ander is dat maakt weinig uit. Om duidelijk te maken hoe je heel eenvoudig m.b.v. N.L.P. technieken je weer snel beter gaat voelen, kijk op de onderstaande site www.unchainyourbrain.nl

Vaak vragen mensen mij ook wat het woordje Linguïstisch betekent, dat betekend taal. Om een voorbeeld van verkeerd taalgebruik te geven, hier het woordje NIET. Hoe gaat ons brein om met het woordje "niet".

Als je je niet lekker voelt dan krijgt je vaak tal van adviezen van vrienden, familie en kennissen. Deze adviezen zijn vaak slecht geformuleerd waardoor je je nog slechter gaat voelen. Natuurlijk heeft iedereen het beste met je voor, maar door een goede boodschap met de verkeerde woorden te brengen, wordt het tegendeel bereikt.

Een voorbeeld dat ik vaak hoor, is: "Joh, maak je niet druk, zo erg is het niet.". Ons brein heeft moeite om het woordje "niet" te begrijpen. Denk maar eens niet aan de aankomende zomervakantie. Dat is nu ik het noem opeens een stuk moeilijker geworden. Hierdoor hoort je in het bovenstaande voorbeeld vooral "maak je druk, want zo erg is het", een slechte manier om iemand op te beuren, toch?

Vragen of op zoek naar antwoorden?

Bel of mail me gerust voor een GRATIS intake gesprek waarin we samen bespreken wat je kunt bereiken in zeer korte tijd!
tel: 06-28886657
saskia@unchainyourbrain.nl
www.unchainyourbrain.nl
Message image
7th of april 2019 07:45 PM Link
Het gezegde ‘Waar je mee omgaat word je mee besmet’ is helemaal waar!

Dat is ook waarom je beter vrienden kunt kiezen die optimistisch en blij met zichzelf zijn, omdat je dan omringd wordt door positieve energie.

En mocht je dan eens een wat mindere dag hebben, verdrietig zijn, iets naars op je werk hebben meegemaakt of ruzie met je buren hebben gehad, dan zullen de positieve mensen waarmee je je omringt je helpen om anders naar de situatie te kijken.

De situatie zal daarmee niet direct veranderen, maar wel de wijze waarop je er naar kijkt...Wat maakt dat je anders gaat handelen in die situaties en de uitkomst wel eens heel anders zou kunnen zijn als wanneer je negatief was blijven denken en handelen...

Dus omring jezelf met positieve energie!
Voor sommige mensen blijkt het helaas minder gemakkelijk om zich goed te voelen, gelukkigerwijze is dit heel eenvoudig aan te leren.

Met de simpele NLP gevoelsomdraai techniek leer je jezelf je in enkele minuten weer goed voelen, wanneer je hier meer over wilt weten neem dan gerust even een kijkje op mijn site https://unchainyourbrain.nl/

Fijne avond nog na zo’n mooie dag vandaag!:)
Message image
2nd of april 2019 10:59 AM Link
Blijf jezelf!
Vergelijk jezelf niet met anderen….

Jouw leven is uniek, meet daarom niet wat je ‘waard’ bent door jezelf te vergelijken met anderen!
Ook jezelf als "beter" te zien dan bijvoorbeeld je collega’s kan schadelijk zijn voor je geluk... Dit komt, omdat dit gepaard kan gaan met vooroordelen en ongezonde gevoelens van superioriteit. Meet je eigen succes op basis van je eigen vooruitgang, niet op die van anderen!
Vandaag is het dinsdag, 2 april 2019
Alle tijd om vandaag eens te onderzoeken bij jezelf waar jij uniek in bent. Vertel jezelf eens waar jij goed in bent, wat jij goed kunt, waar je trots op bent. Denk eens na welke talenten je hebt en wat je met deze talenten doet op dit moment...

Zou jij dat ook willen? Om VOL voor je talenten te gaan? Om je niet tegen te laten houden door angsten, door jezelf niet meer te vergelijken met anderen? Hoe ga je om met angst en onzekerheid? En hoe laat je ze verminderen of zelfs geheel verdwijnen? Kijk op de website voor meer informatie!
https://unchainyourbrain.nl/

Begin VANDAAG!!, fijne dag nog..
Message image
28th of maart 2019 06:06 PM Link
Slaap lekker vanavond! Of heb je moeite met (in)slapen.. door malende gedachte...
Tip van de week…
Wordt iedere morgen op dezelfde tijd wakker!
Iedere ochtend op dezelfde tijd opstaan is bedrieglijk eenvoudig. Als je dat op die manier doet, zal dit je natuurlijke slaap-waakritme ten goede komen waardoor je eenvoudiger en energieker wakker zult worden. Daar komt nog bij dat de gewoonte om elke dag vroeg op te staan er eentje is die veel succesvolle mensen ook hebben, het verbetert de productiviteit en de focus.

Ik moet eerlijk bekennen dat ikzelf deze tip niet de gemakkelijkste vind ...
Maar weet ook uit ervaring dat het echt waar is!

Ik ben 15 jaar lang tussen 6.00 en 7.00 uur opgestaan vanwege mijn werk, 5 dagen per week en ik voelde me fitter dan ooit! Nu is die noodzaak er niet meer, omdat ik dichterbij mijn werk woon, onregelmatig werk en een avondmens blijk te zijn, die niet gemakkelijk vroeg op staat... Echter ik merk wel dat ik wanneer ik uit kan slapen toch op de “normale” tijd wakker word en dan me nog even heerlijk omdraai! 😉
Toch zijn er vele voordelen om deze tip wel regelmatig ter harte te nemen…

Om je nog eens extra te helpen om deze regelmaat in te voeren, heb ik hier nog 2 voordelen van vroeg op staan verzameld:

1. Genieten van de ochtendrust
De vroege ochtend is de tijd dat de wereld baadt in een weelde van rust. De kinderen liggen nog op bed en de straten zijn leeg. Het gevoel al actief te zijn terwijl de natuur en de rest van mensheid nog slapen geeft een ongekende energie. Grijp de stille uren aan om een boek te lezen, hard te lopen, of taken te doen die veel concentratie vergen. Niet voor niets beweren veel vroege vogels dat zij in de ochtenduren meer doen dan anderen de hele dag.

2. Vroeg opstaan betekent op tijd naar bed gaan
Wie vroeg opstaat, moet op tijd naar bed. Sommige mensen kunnen met 6 uur slaap toe, maar de meeste mensen hebben minstens zeven uur slaap nodig. Wie de vroege ochtenduren al in touw wil zijn, moet ver voor middernacht naar bed. En laat dat nou net gezond zijn: de eerste uren nachtrust voor twaalf uur ’s nachts tellen namelijk dubbel.

Slaap lekker vanavond en morgenochtend lekker fris weer op!
En mocht je moeite hebben met (in)slapen omdat je veel wakker ligt door piekergedachten, check de website voor meer informatie.

https://unchainyourbrain.nl/
Message image
23rd of maart 2019 02:03 PM Link
Stress reacties?? JA!
Erg gemakkelijk om een ander ergens de schuld van te geven..
Voorkom dat je je excuses moet gaan maken!

Zoals iedere week vandaag alweer de 11e tip…. Gebruik deze tips als leidraad, als geheugensteuntje, als oppepper voor als het even wat minder lekker gaat. En voor je het weet merk je ineens op dat je lekkerder in je vel zit en dat je wellicht ongemerkt jezelf steeds meer van deze mooie gewoonten hebt aangemeten!

Zit je niet lekker in je vel? Voorkom dat je je excuses moet gaan maken…
Het is erg makkelijk om anderen de schuld te geven van je eigen fouten, maar als je dat doet is het niet erg waarschijnlijk dat je dit zomaar achter je zult laten. Vaak is het een reactie uit stress!!!
Wanneer je “goed in je vel” zit, neem jezelf de verantwoordelijkheid voor je eigen fouten en gebruik je deze om het een volgende keer beter of anders te doen.

En wanneer het je maar niet wil lukken en je hebt een extra duwtje nodig… kijk op mijn website, wellicht kan ik wat voor je betekenen. Met de eenvoudige technieken van NLP voel je je snel weer een stuk beter! https://unchainyourbrain.nl/
Message image
18th of maart 2019 05:19 PM Link
Je goed voelen, hoe doe je dat?
“Praat aardig over anderen!” Ja daaaag hoor ik je denken.

Het kan verleidelijk zijn om bijvoorbeeld op het werk bij de koffiemachine te roddelen over andere mensen, maar op een negatieve manier over anderen praten is alsof je een bad neemt in negatieve emoties...

Probeer in plaats daarvan om voortaan alleen nog maar positieve, aardige woorden te zeggen over andere mensen. Daarmee help je jezelf ook positief te denken!

Bovendien, probeer het maar eens uit vandaag, voel je je echt beter als je iets positiefs zegt over een ander, dan wanneer je iets negatiefs zegt!

Dus voor vandaag: praat alleen maar positief over andere mensen! En als je merkt dat je toch iets negatiefs hebt gezegd, voeg daar dan meteen een aardige opmerking aan toe!

Heb je moeite om vriendelijk te zijn of zit het je vaak meer tegen dan mee, en wil je je weer goed gaan voelen, kijk dan op onze website:
www.unchainyourbrain.nl
Message image
13th of maart 2019 09:45 AM Link
Relaties en het Neurogram. Je goed voelen, persoonlijkheidskenmerken & persoonlijkheidsleer.

Vandaag een wat langere nieuwsbrief dan anders omdat ik graag het onderwerp "relaties en het Neurogram" wat meer ruimte geef. Zoals je misschien weet zoek ik bij alle mensen die bij mij terecht komen eerst hun breintype uit.

Dit zegt veel over persoonlijkheidsleer, hoe werkt jouw brein neurologisch gezien en de Big Five. De Big Five is het resultaat van psychologisch onderzoek dat aangeeft dat alle persoonlijkheidskenmerken teruggebracht kunnen worden tot vijf basisbegrippen. Deze begrippen zijn eigenlijk schalen waar je sterk of zwak op scoort.

De vijf schalen zijn
• Labiel of stabiel
• Gericht op theorie of gericht
op praktijk
• Sociaal of individualistisch
• Spontaan of doelmatig
• Risicomijdend of roekeloos

Op zich heb je weinig aan de Big Five, omdat je score niet aangeeft hoe je je leven beter kan inrichten, noch een richting geeft hoe je jezelf kan ontwikkelen. Iets wat je met het Neurogram wel kan. Daarnaast is zo'n score een momentopname, terwijl je met je Neurogramtype een hele dynamiek krijgt die aangeeft hoe je reageert in tijden van stress of juist ontspanning.
Maar door de koppeling is het voor mij wel mogelijk om onderzoeksresultaten van Big Five onderzoek te gebruiken binnen het Neurogram.

Zo is er onderzocht welke mensen het beste bij elkaar passen. Nu zegt het Neurogram daar ook wel iets over. Mijn ervaring is dat alle Neurogramtypen goed met elkaar kunnen samenleven of werken. Alleen zijn er sommige types waarbij je in eerste instantie wat irritatie voelt of andere types waar je even de handleiding goed moet doornemen.

Er zijn allerlei boeken die wat anders zeggen, maar het doel van het Neurogram is juist om goed met andere mensen te leren omgaan. Het Neurogram geeft daarbij aan waar je op moet letten. In theorie kunnen sommige partners bijvoorbeeld volkomen fout matchen. In de praktijk kan dit heel anders uitpakken, omdat je herkent welk gedrag je partner vertoont en begrijpt waarom.

Dat betekent niet dat sommige relaties gedoemd zijn te mislukken en anderen juist wel succesvol blijken, maar dat je met kennis van het Neurogram extra goed moet opletten op mogelijke irritaties en hoe deze snel op te lossen zijn. Begrip hebben voor elkaars anders zijn en kennis van het Neurogram gebruiken om elkaars valkuilen te vermijden.

Ook wanneer ik relaties coach of met gezinnen werk, dan begin ik altijd met het Neurogram, omdat het overgrote deel van de problemen binnen relaties en gezinnen voortkomen uit onbegrip voor het anders zijn van de ander. De meeste mensen snappen intellectueel wel dat iedereen uniek is, maar in de praktijk gaat ons onbewustzijn er toch te veel vanuit dat andere mensen ongeveer hetzelfde in elkaar steken als wij. Terwijl andere mensen echt heel anders zijn wanneer ze een ander persoonlijkheidstype hebben.

Want voor een gezin of twee partners is het zo belangrijk dat zij snappen hoe de ander in elkaar steekt. Naast het ontdekken wat voor een persoonlijkheidstype je hebt en hoe je goed omgaat met mensen die een ander type hebben dan jij, leer je ook de belangrijkste basistechnieken van Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP).

Op die manier heb je het beste van twee werelden in huis. Je persoonlijkheidstype maakt namelijk duidelijk welke richting voor jouw leven het beste is en met NLP leer je hoe je daar het snelst, gemakkelijkste en meest effectief komt.

Voor alle informatie over het NLP & Neurogram, ga je naar: www.unchainyourbrain.nl
Message image
8th of maart 2019 08:42 AM Link
Waar maak je je druk om? Heb je een naar gevoel? Maak jij je druk om kleine of grote “problemen” en wil je graag van dat nare gevoel af?

“Vroeger kon ik me erg opwinden wanneer ik onzeker was over dingen die nog moesten gebeuren, ik werd er onrustig van en bleef maar malen en piekeren…”
Als je je boos maakt of onrustig wordt over iets wat er vandaag gebeurd, bedenk je dan eens of je je daar morgen, volgende week, volgende maand of volgend jaar ook precies zo druk over zou maken...!
Als dat waar je boos of onrustig over bent niet meer belangrijk is over een jaar, over een maand, over een week of zelfs al over een dag vanaf nu...., waarom zou je je er dan nu druk over maken..?

Ja dat klinkt vrij simpel hoor ik je zeggen… Veel mensen weten gelukkig onbewust hoe ze de dagelijkse onrust zo van hun rug kunnen laten rollen! Ook al voel je niet helemaal lekker over het niet lukken van dingen, denk maar eens terug aan iets waar je je vorige week nog druk over maakte en probeer die irritatie toch in perspectief te zien:

Hoe erg is dit probleem morgen..., volgende week, volgende maand, volgend jaar? Ben ik dan net zo boos of geïrriteerd als nu? Daag jezelf eens uit om te kijken hoe creatief je bent in het omgaan met deze kleine "problemen!” En zorg ervoor dat je trots op jezelf kunt zijn daarna!

Zoals je zal merken zijn die gevoelens van vorige week of maand nu al een stuk minder dan hoe je er op dat moment in stond. Ik zou me nu misschien heel erg zenuwachtig kunnen gaan maken over het feit dat ik mijn teen gebroken heb, net nu ik zo lekker aan het klussen ben. Maar heeft dat zin??

Hoe het ook zij: Ik ben trots op mezelf, want in plaats van heel onrustig of geïrriteerd te worden, blijf ik rustig en bedenk ik me of ik volgend jaar, op 8 maart 2020, dan ook nog steeds even onrustig zou zijn ..? Nee, natuurlijk niet!!!

Kortom: Maak je niet druk om kleine dingen. Denk creatief. Denk in oplossingen. Stel je even voor hoe je over een maand of over een jaar hier op terugkijkt....als je het nog weet! Dus, hoe belangrijk was het om hier zoveel energie aan te verspillen?
Mocht je toch moeite hebben met deze nare gevoelens, ik leer je graag hoe je heel gemakkelijk met toekomstige “beren op de weg”, kunt omgaan en ze vrij eenvoudig te laten verdwijnen!

Fijne dag! Bel of mail gerust met je vragen of voor meer informatie https://unchainyourbrain.nl/
Message image
3rd of maart 2019 01:28 PM Link
Hoe bereik je gemakkelijker je doelen?

Ga je gang en heb grote dromen! Hierdoor is het waarschijnlijker dat je je doelen zult bereiken. In plaats van jezelf te beperken door geen grote doelen na te jagen is het zo dat wanneer je grote dromen hebt en je jezelf openstelt voor een optimistischere toestand, je de kracht bezit werkelijk alles te kunnen bereiken wat je wenst!

Dus, droom groot!! Geniet van je dromen, laat ze je inspireren en daarna...werk eraan! Want met dromen alleen komen ze niet uit...

Dromen zijn er voor om je de kracht, de inspiratie, de motivatie, de toekomstvisie en de energie te geven om er daadwerkelijk aan te gaan werken. Want alleen JIJ kunt ze uit laten komen! Door het werkelijk te gaan doen...Door vandaag de eerste echte stap in het verwezenlijken ervan te zetten!

Waar droom jij van?

Het fijne van NLP geleerd te hebben is dat het mij het gereedschap heeft gegeven om krachtige en interessante doelen te stellen voor mezelf en zo mijn leven richting te geven èn voor dingen te doen die mij energie geven en mij tegelijkertijd krachtig gereedschap heeft gegeven om op een betere manier om te gaan met die sh.t. momenten die je van je doel afhouden, de twijfel die af en toe op komt zetten of je wel op het juiste spoor zit en de bagger emoties die je frequent voelt.

Met behulp van NLP kreeg ik het inzicht dat je ALLES te WINNEN hebt bij het realiseren van je droom. Want er is één ding wat ik me op dit moment wederom realiseer. Dat ik zo ontzettend veel LEER van nieuwe situaties en LEER van mezelf en hoe GOED het VOELT voor mij om mijn dromen na te jagen en de dingen te doen die ik de moeite waard vind en mij voldoening geven in mijn leven.
KEEP DREAMING, KEEP GOING.
Heb je moeite met het bereiken van je doelen, kijk op de site voor meer info.
https://unchainyourbrain.nl/
Fijn weekend!!
Message image
26th of februari 2019 08:08 AM Link
Hoe krijg je snel een beter gevoel?
Uit je dankbaarheid voor dat wat je wél hebt! En wat als dat niet lukt… Lees dan snel verder!

Vanmorgen werd ik wakker en het zonnetje schijnt weer. En ook de komende week zijn de vooruitzichten goed! 😊!! Lekker naar buiten met mijn lieve hond Fleur en de tuin in. Daar sluit mijn tip van deze week heel mooi bij aan….Mensen die dankbaar zijn voor datgene wat ze hebben, kunnen beter het hoofd bieden aan stress, hebben meer positieve emoties en zijn beter in het behalen van hun doelen.

De beste manier om de positieve kracht van dankbaarheid te benutten, is door je te realiseren wat je vandaag een goed gevoel gegeven heeft en daar bij wijze van, een lijstje van bij te houden. Hierop kun je precies zien waarvoor je elke dag dankbaar geweest bent, wat je weer een vrolijker stemming, een groter optimisme en zelfs een betere fysieke gezondheid oplevert.

Iedere week een half jaar lang plaats ik tips voor een positieve levensinstelling! Het zijn de “gewoonten” van gelukkige mensen op een rij. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die een positieve en gelukkige levensinstelling hebben een aantal gewoonten met elkaar gemeen hebben. Deze gewoonten benoem ik 1 voor 1 en waar nodig met enige verdere uitleg.

Nu is het natuurlijk niet zo dat iedereen die een positieve levensinstelling heeft zich al deze gewoonten eigen heeft gemaakt. En dat hoeft ook niet! Met andere woorden, als je ook een gelukkige en positieve levensvisie wilt hebben, hoef je je echt niet al deze gewoonten eigen te maken...

Maar het helpt wel om je hierin te trainen. En om gewoonten die je lastiger vindt juist wel te gaan oefenen.

Wil je je graag beter voelen en lukt het je maar niet om bepaalde
gevoelens of gewoonten los te laten of te veranderen, dan help ik je daar graag verder mee.

Met behulp van NLP kan ik je leren:
*je goed te voelen door negatieve gevoelens zoals angst, woede, stress, onzekerheid of faalangst te stoppen en krachtige positieve gevoelens, plezier, zelfvertrouwen, ontspanning daarvoor in de plaats te zetten.

*te stoppen met je zorgen maken over het verleden wat je onzeker of angstig heeft gemaakt

*te stoppen met je zorgen te maken over dingen die zich in de toekomst zouden kunnen gebeuren

*en een einde te maken aan piekeren en nare gedachten waardoor je geblokkeerd kunt raken en maar blijft malen..

Dus bel of mail me gerust voor meer informatie.
https://unchainyourbrain.nl/ of kijk eerst op de website. Fijne zonnige week allemaal!
Message image
21st of februari 2019 12:11 PM Link
Tip van de week!
Zie je problemen als uitdagingen!

Herken jij dit?
Pieker je (te) veel?
Voel je je vaker slecht dan goed?
Ben je onzeker of bang om te falen?
Denk je vaak terug aan nare gebeurtenissen;
Wil je al heel lang iets veranderen in je leven (werk of privé), maar durf je niet?

Verander je interne dialoog - het stemmetje in jezelf - zodat elke keer dat je een "probleem" hebt, je dit zult zien als een uitdaging of een nieuwe kans om je leven te verbeteren. Verban het woord "probleem" in zijn geheel uit je gedachten!

Bijvoorbeeld:
Je bent je boodschappenbriefje vergeten en je staat in de supermarkt. In plaats van dat je denkt: "Shoot!! Hoe kom ik nu met de juiste boodschappen thuis?!", denk je: "Dit is een mooie kans om mijn geheugen te testen!" of: "Gelukkig is mijn lief thuis en doet mijn telefoon het!".
Of:
Je staat stil op de snelweg, omdat je net te lang hebt gewacht met tanken...Nadat je even boos bent geworden (want je bent een mens, en mensen doen dat!), denk je: "Volgende keer ga ik toch echt meteen een tankstation opzoeken als mijn lampje brandt!" of : "Ik ben benieuwd wie ik ga ontmoeten als ik om hulp ga vragen..!".
Hoe ga jij vandaag om met "problemen"? (die je na vandaag niet meer zo gaat betitelen!)

Je kunt je gedachten heel gemakkelijk zelf beïnvloeden en dus ook je problemen uit je gedachten verbannen…
Tijdens mijn NLP coaching laat ik je kennismaken met een snelle, praktische en effectieve manier om jouw leven in positieve zin te veranderen, dus

Herken jij dit?

Pieker je (te) veel?
Voel je je vaker slecht dan goed?
Ben je onzeker of bang om te falen?
Denk je vaak terug aan nare gebeurtenissen;
Wil je al heel lang iets veranderen in je leven (werk of privé), maar durf je niet?

En zou je niet veel liever …

Nare gebeurtenissen definitief achter je willen laten? Angstige of depressieve gevoelens overwinnen?
Ondernemender worden?
Gemakkelijker contact maken?
Meer zelfvertrouwen hebben?
In actie komen om datgene te doen wat je al lang van plan bent?
Kortom, je toekomst beter inzien?

Dan is de NLP wellicht iets wat voor jou!

Voor meer info check mijn website https://unchainyourbrain.nl/ of bel: 0228-515350 of 06-28886657 voor een gratis intake..
Message image
15th of februari 2019 08:30 AM Link
BURN OUT! Wat nu? Herstel?

Je doet enorm je best, maar het levert ook stress en tegenwerking op. Hierdoor dreig je de controle kwijt te raken en achter de feiten aan te lopen. Je probeert nog wel krampachtig vol te houden, maar je energie raakt op. Je wilt niet meer op deze manier verder gaan.

Omdat een burn-out er langzaam insluipt, lijkt het een onderdeel van jezelf te zijn. Je bent er aan gewend om zo te reageren. Dat klopt ook: het zijn jouw typische persoonlijkheidskenmerken die dit doen. Daarom is het bijna altijd nodig om externe hulp in te schakelen. Iemand die heel anders kijkt en je de spiegel voorhoudt.

Met mijn hulp doorbreek je oude patronen en kom je terug in je kracht. Je energie stijgt en je gaat weer genieten van je werk en je leven. Je komt in een flow waarin je meer bereikt dan je voor mogelijk houdt.
Meer weten? www.unchainyourbrain.nl
Message image
11th of februari 2019 12:40 PM Link
Behandel iedereen met vriendelijkheid!

Vriendelijkheid is niet alleen besmettelijk, het is ook bewezen dat dit je gelukkiger maakt. Wanneer je aardig bent voor anderen produceren je hersenen feel good-hormonen en neurotransmitters zoals serotonine.

Neem de proef maar eens op de som:
Als je glimlachend boodschappen gaat doen, hoe vaak krijg je een glimlach terug, of heb je wel eens meegemaakt dat je verliefd was en dat het je ineens opviel dat de mensen om je heen ineens zoveel aardiger tegen je waren, dat vreemden op straat je aankeken en naar je lachten?

Dat komt onder andere door het uitstralen van jouw blijdschap en jouw vriendelijkheid!

Doe het vandaag maar eens!

Voor sommige mensen blijkt het helaas minder gemakkelijk om zich goed te voelen, gelukkigerwijze is dit heel eenvoudig aan te leren.
Met de simpele NLP gevoelsomdraai techniek leer je jezelf je in enkele minuten weer goed voelen, wanneer je hier meer over wilt weten kijk dan even op mijn website https://unchainyourbrain.nl/
fijne dag vandaag 😉
Message image