Massage

Weldadige rug-, nek- en schoudermassage

Gedachten op nul en je lichaam in de laagste versnelling. Spieren komen tot rust tijdens deze ontspanningsmassage. Terwijl je lichaam tijd heeft om te ontspannen, laat je ook gewoon je gedachten varen. Heerlijk, toch?

Wat doet massage?

Heilzame effecten van een massage…

Massage brengt lichaam en geest in balans. Laat je regelmatig masseren dan verhoogt dit  je weerstand, krijg je meer energie en soepele spieren. Stress, zorgen of vermoeidheid blijven vaak “vastzitten” in je lichaam. Tijdens een massage voer je overtollige spanning en afvalstoffen af waardoor je weer lekker in je vel zit. Of je nu klachten hebt of gewoon wilt ontspannen, een massage is een weldaad voor ieder mens.

Stoelmassage

Speciaal als aanvulling op de vaak stress gerelateerde klachten waarvoor mensen mij om hulp vragen geeft ik stoelmassages. Dit is een korte behandeling van meestal 30 – 40 minuten op een speciale massagestoel waarbij de ontvanger de kleding aan kan houden. De behandeling wordt veel gegeven om spieren soepel te houden en stress gerelateerde klachten aan hoofd, schouders, nek, rug, armen en handen te verlichten of te voorkomen. Deze massage maakt het mogelijk om in korte tijd te ontspannen en weer op te laden tussen de werkzaamheden door.

De ontspanningsmassage stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de stofwisseling van de spieren. Een ontspannen lichaam herstelt ook sneller van overbelasting.

Werking

Een ontspannende lichaamsmassage is meer gericht op de huid en bovenste spierlagen en zal dus geen echte spierklachten verhelpen, maar zoals het al aangeeft een ontspanning teweeg brengen in de spieren en dus in het lichaam.

Door de ontspanning van het lichaam kunnen allerlei gevolgen van stress (bijvoorbeeld chronische vermoeidheid, stijve rug en nek, spanningshoofdpijn, slaapproblemen) worden verzacht. Een ontspanningsmassage kan, zowel geestelijk als lichamelijk heel goed preventief werken voor het behoud van een goede gezondheid.