Wat is hypnose?

Het verschil tussen trance en hypnose

Sommige mensen zijn wat huiverig voor hypnose, dat begrijp ik wel , maar dat is geheel onterecht. Ook de begrippen hypnose en trance wekken nogal eens verwarring. Trance is een lichte vorm van hypnose en een zeer goede manier om te ontspannen.

Tijdens een hypnose sessie raak je gemakkelijk in trance, een ontspannen gevoel waarbij je stress gemakkelijker los kunt laten.

Hypnose of trance brengt grote voordelen met zich mee. Bijna iedereen vindt het een geweldige ervaring om gehypnotiseerd te worden, omdat de meeste mensen de diepe ontspanning die bij hypnose zit ingebakken goed kunnen gebruiken. Veel mensen ervaren hypnose als een heerlijk ontspannen gevoel.

Wat belangrijker is, is dat wanneer mensen onder hypnose zijn, zij minder worden afgeleid door de omgeving en meer beheersing krijgen over de werking van hun brein. Je slaapt of droomt dus niet, maar bent gewoon aanwezig. Je hoort wat er tegen je gezegd wordt. Positieve emoties voelen sterker. Het wordt gemakkelijker om levendig te visualiseren. En mensen stoppen met piekeren. Maar de werkelijke kracht van hypnose ligt erin dat het een snellere en directere benadering is van het leerproces van het brein.

Ons brein leert door eerst alle ervaringen in een korte termijn buffer te plaatsen met een vlaggetje erbij of die ervaring belangrijk is of niet. ‘s Nachts terwijl je slaapt en droomt, wordt deze korte termijn buffer geleegd. Alles wat onbelangrijk is wordt vergeten en alle belangrijke zaken worden in het lange termijn geheugen opgeslagen. Hypnose benadert deze droom- en slaaptoestand waardoor je versneld leert. Mensen vragen mij vaak hoe het mogelijk is dat je met NLP zulke goede, maar vooral ook zulke snelle resultaten behaalt. Het antwoord is dat door het gebruik van hypnose het leerproces in het brein wordt versneld. Wanneer je dan goede, slimme en positieve zaken leert, ga je de goede kant op..